תחליפי חלב
כמו בכל בוקר בקיץ, אני נוהגת לפתוח את היום בשיק מרענן שבד"כ עשוי מפירות ומים, היום - לכבוד השבת ולכבוד הבלוג, החלטתי לפנק עצמי ולהכין "מילק שייק" אבל לא מחלב פרה עתיר הורמונים, אלא מחלב שקדים טהור טרי ורענן, מפוצץ בסידן ובריא.
כמובן שתמיד אפשר ללכת לחנות טבע ולקנות חלב סויה, חלב שיבולת שועל, חלב שקדים או חלב אורז, אבל הכי טעים והכי טוב – להכין חלב שקדים בבית.חלב שקדים
החלב העשיר והטעים ביותר (לדעתי) הוא חלב משקדים.
כדאי להשרות את השקדים עם קליפתם במים פושרים למשך כשעתיים. ההשריה אינה חובה, אפשר לטחון את השקדים גם כשהם לא מושרים, אני נוהגת להשרות אותם ובכלל להשרות אגוזים וזרעים במים- תמיד לפני אכילתם, כך הם פחות מרוכזים ויותר קלים לעיכול.
אין צורך לקלף את השקדים כי הקליפה מוסיפה טעם וערכים תזונתיים.
אין צורך לקלף את השקדים כי הקליפה מוסיפה טעם וערכים תזונתיים.
לערבב היטב ואז להעביר את הנוזל דרך שקית בד או מסננת צפופה.
אפשר לנסות את כמות המים, ככלל, ככל שיש יותר מים - המשקה פחות סמיך. אז אם אתם עושים חלב שקדים לשתייה או לגרנולה- כדאי לשים 3 כוסות מים על כל כוס שקדים, אם אתם מכינים חלב שקדים לגלידה - כדאי לשים 2 כוסות מים על כל כוס שקדים.
אפשר לנסות את כמות המים, ככלל, ככל שיש יותר מים - המשקה פחות סמיך. אז אם אתם עושים חלב שקדים לשתייה או לגרנולה- כדאי לשים 3 כוסות מים על כל כוס שקדים, אם אתם מכינים חלב שקדים לגלידה - כדאי לשים 2 כוסות מים על כל כוס שקדים.
משאריות השקדים ניתן להכין גבינה טבעונית |
גיוון משקה השקדים:
לאחר שהכנו את המשקה הבסיסי כפי שפורט לעיל, ניתן לגוון בתוספת של:
תמר אחד או שניים- להמתקה ולקבלת משקה סמיך יותר
בננה בשלה וקרח
אבקת וניל
או פירות שונים לקבלת שיק.
הבוקר כשהכנתי את משקה השקדים שלי, הוספתי לו מלון ובננה וקיבלתי סמות'י מדליק ומרענן, הוספתי כמה קוביות קרח וקישטתי בעלה נענע.
חלב בננה
גם בננה יכולה להיות משקה דמוי חלב קריר וטעים:
להכניס לבלנדר
2 בננות, 2 תמרים (למתיקות), מעט אבקת וניל ו- 3 כוסות מים.
אם רוצים בטעם קקאו, ניתן להוסיף לתערובת כף קקאו או אבקת חרובים.
חלב מקדמיה
אגוז המקדמיה נפלא כתחליף לחלב ואפילו ל"גבינה" .
האגוז לבן ונימוח וניתן להפיק ממנו חלב על ידי ערבבו בבלנדר עם מים. לכל כוס מקדמיה – הוסיפו 3 כוסות מים.
כמובן שניתן להוסיף גם תמרים או מעט וניל.
חלב מזרעי חמנייה
באותו סגנון של השקדים, כדאי להשרות את זרעי החמנייה לכמה שעות במים.
לסנן ולטחון בבלנדר, לכל כוס זרעי חמנייה – הוסיפו 2 כוסות מים וקמצוץ מלח.
סננו את המשקה לתוך בד סינון והוסיפו למשקה מתיקות עם תמרים.
המשקאות הללו נפלאים בארוחת הבוקר למזוג על גרנולה קנויה או ביתית, לתוספת לסלט פירות או להכנת גלידות.