גלידת פפאיה
בסיס הגלידה בנוי על 70% חלב שקדים ו-30% חלב קוקוס (עדיף מקופסת קרטון ולא מפחית
המרכיבים:
1 כוס שקדים (לא קלויים ולא קלופים)
2 כוסות מים
1 כוס חלב קוקוס
1 פאפאיה בשלה מאוד
אופן ההכנה:
- חלב שקדים: טוחנים בבלנדר את השקדים עם המים. מסננים במסננת צפופה עד לקבלת חלב שקדים.
- גלידה: מערבבים את חלב השקדים עם חלב הקוקוס וממתיקים קלות לפי הטעם: ניתן להשתמש בתמרים (מערבבים בבלנדר 3 תמרים עם חצי כוס מים) ומקפיאים.
- אם הפרי מתוק דיו (כמו הפאפאיה הבשלה) אין צורך להמתיק.
- מרסקים את הפפאיה למחית ושומרים במקרר בכלי סגור.
- הגשה: לקבלת טעם רענן, ממש לפני ההגשה, מוציאים את בסיס הגלידה מהמקפיא (אפשר להשתמש רק בכמות הרצויה לאותו רגע).
- חותכים את התערובת הקפואה לכמה חתיכות וכותשים במעבד מזון כ-5 דקות רצופות תוך כדי הוספה איטית וזהירה של חלב קוקוס עד לקבלת מרקם רך של גלידה.
- מעבירים את הגלידה לקערה גדולה ומערבלים לתוכה, ידנית את, מחית הפפאיה.
- שומרים בצד כמה קוביות קטנות של פפאיה ושמים אותן בתחתית הכוס שבו מוגשת הגלידה.
- שימו לב שהפפאיה, מעבר לריסוק הראשוני, לא הוקפאה או עברה עיבוד כלשהו. כך שומרים על טעמה הרענן ומעשירים את הגלידה בטעם של פרי אמיתי וטרי.
- את אותו מתכון בדיוק ניתן להכין עם כל פרי אחר: מנגו, תאנים, תותים, פסיפלורה, תמרים ועוד.
היום גיליתי את הבלוג המקסים, וכבר סימנתי כמה מתכונים טבעוניים חדשים להכין, ועשית לי המון חשק להתחיל לנסות... הכל נראה ממש טעים, גם במתכון וגם בתמונות... יש לך מנויה חדשה
השבמחק♥ טוש