תחליפי חלב
כמו בכל בוקר בקיץ, אני נוהגת לפתוח את היום בשיק מרענן שבד"כ עשוי מפירות ומים, היום - לכבוד השבת ולכבוד הבלוג, החלטתי לפנק עצמי ולהכין "מילק שייק" אבל לא מחלב פרה עתיר הורמונים, אלא מחלב שקדים טהור טרי ורענן, מפוצץ בסידן ובריא.

חלב שקדים
החלב העשיר והטעים ביותר (לדעתי) הוא חלב משקדים.
כדאי להשרות את השקדים עם קליפתם במים פושרים למשך כשעתיים. ההשריה אינה חובה, אפשר לטחון את השקדים גם כשהם לא מושרים, אני נוהגת להשרות אותם ובכלל להשרות אגוזים וזרעים במים- תמיד לפני אכילתם, כך הם פחות מרוכזים ויותר קלים לעיכול.
אין צורך לקלף את השקדים כי הקליפה מוסיפה טעם וערכים תזונתיים.
אין צורך לקלף את השקדים כי הקליפה מוסיפה טעם וערכים תזונתיים.
לערבב היטב ואז להעביר את הנוזל דרך שקית בד או מסננת צפופה.
אפשר לנסות את כמות המים, ככלל, ככל שיש יותר מים - המשקה פחות סמיך. אז אם אתם עושים חלב שקדים לשתייה או לגרנולה- כדאי לשים 3 כוסות מים על כל כוס שקדים, אם אתם מכינים חלב שקדים לגלידה - כדאי לשים 2 כוסות מים על כל כוס שקדים.
אפשר לנסות את כמות המים, ככלל, ככל שיש יותר מים - המשקה פחות סמיך. אז אם אתם עושים חלב שקדים לשתייה או לגרנולה- כדאי לשים 3 כוסות מים על כל כוס שקדים, אם אתם מכינים חלב שקדים לגלידה - כדאי לשים 2 כוסות מים על כל כוס שקדים.
![]() |
משאריות השקדים ניתן להכין גבינה טבעונית |
גיוון משקה השקדים:
לאחר שהכנו את המשקה הבסיסי כפי שפורט לעיל, ניתן לגוון בתוספת של:
תמר אחד או שניים- להמתקה ולקבלת משקה סמיך יותר
בננה בשלה וקרח
אבקת וניל
או פירות שונים לקבלת שיק.
הבוקר כשהכנתי את משקה השקדים שלי, הוספתי לו מלון ובננה וקיבלתי סמות'י מדליק ומרענן, הוספתי כמה קוביות קרח וקישטתי בעלה נענע.
חלב בננה
גם בננה יכולה להיות משקה דמוי חלב קריר וטעים:
להכניס לבלנדר
2 בננות, 2 תמרים (למתיקות), מעט אבקת וניל ו- 3 כוסות מים.
אם רוצים בטעם קקאו, ניתן להוסיף לתערובת כף קקאו או אבקת חרובים.
חלב מקדמיה
אגוז המקדמיה נפלא כתחליף לחלב ואפילו ל"גבינה" .
האגוז לבן ונימוח וניתן להפיק ממנו חלב על ידי ערבבו בבלנדר עם מים. לכל כוס מקדמיה – הוסיפו 3 כוסות מים.
כמובן שניתן להוסיף גם תמרים או מעט וניל.
חלב מזרעי חמנייה
באותו סגנון של השקדים, כדאי להשרות את זרעי החמנייה לכמה שעות במים.
לסנן ולטחון בבלנדר, לכל כוס זרעי חמנייה – הוסיפו 2 כוסות מים וקמצוץ מלח.
סננו את המשקה לתוך בד סינון והוסיפו למשקה מתיקות עם תמרים.
המשקאות הללו נפלאים בארוחת הבוקר למזוג על גרנולה קנויה או ביתית, לתוספת לסלט פירות או להכנת גלידות.
שלום יהודית, האם ניתן לסנן את חלב השקדים במסננת צפופה? ומה לעשות עם השאריות היבשות?
השבמחקשלום, כן אפשר לסנן את חלב השקדים במסננת צפופה, יש מסננות שנראות כמו חרוט והן צפופות וטובות. ובקשר ל"פולפה" - השאריות היבשות של השקדים; אפשר כמו שאמרתי, להוסיף אותן לכל עוגה או מאכל שטעם שקדים עדין - יוסיף לו, כמו עוגת אגוזים וניתן ליצור ממנו גבינה. פשוט להוסיף למחית הלבנה מעט מלח וקורט שמרי בירה (שיעניקו טעם מעושן משהו ל"גבינה"). - זה הבסיס, לזה ניתן להוסיף זיתים חתוכים, לערבב, לשים במקרר ויש לנו ממרח טעים לכל קרקר. בתאבון!
השבמחקבזכות הבלוג והמתכון אני עושה כל בוקר חלב שקדים ויש לי המון שאריות של החומר הלבן. מה עושים איתו? אולי תכתבי מתכון? תודה אמיר.
השבמחקשלום אמיר, אני מבטיחה שאשים בקרוב פוסט על הכנת גבינה מפולפה של שקדים. בינתיים קבל מתכון בסיסי: הוסף לכוס פולפה 3 כפות שמן זית, כמה זיתים מגולענים, חצי כפית מלח, חצי כפית שמרי בירה וקצת אבקת שום, אם יש לך עשבי תיבול טריים הוסף גם שמיר קצוץ או פטרוזיליה קצוצה, ערבב הכל והנה גבינה טעימה ביותר.
השבמחקתודה על התגובה, יהודית
שלום, תודה על כל המתכונים הנפלאים. יש לי שאלה בקשר לחלב שקדים, האם צריך להשרות את השקדים במים חמים כמה דקות כפי שכתוב או שזו טעות והכוונה לכמה שעות? תודה.
השבמחקבאם תרצה לקלף את השקדים, כדאי להשרותם כמה דקות במים חמים, אני לא מקלפת את השקדים ומשרה אותם רק כדי שיספגו מעט מים לפני הטחינה על מנת שיתרככו מעט. כדאי להשרות לפחות לשעה-שעתיים. אתקן זאת במתכון.
השבמחקתודה.
יהודית ראשית תודה רבה על המתכונים שלך בבלוג זה בדיוק מה שאני מחפשת. שנית אני הבנתי שכדאי לקלף את קליפת השקדים ולא לאכול אותה מאחר ויש בה ציאניד. הלא כך הדבר? שנית אם הכנתי את החלב ושמתי את הפולפה במקרר בכלי סגור (אני רוצה להכין גבינה אך אין לי שמרי בירה עדיין) כמה זמן זה יכול להיות במקרר עלל מנת שאוכל להכין את הגבינה
השבמחקתודה ענת
שלום ענת, בד"כ אינני מקלפת את השקדים כי בכמות כזו של קליפה אין בעיה. אולם במידה ואת צורכת המון(!) שקדים, כדאי לקלף את הקליפה. לגבי הפולפה, היא מחזיקה מעמד כארבעה-חמישה ימים. תוכלי להוסיף לה כמוסות אסידופולוס ומעט מלח ואז אין בעיה לשמור אותה גם כשבועיים.
מחקשלום.רציתי לדעת מדוע במתכונים אחרים לחלב שקדים בד"כ צריך להשרות את השקדים ל-8 שעות או ללילה? מה ההבדל?
השבמחקבד"כ שאני מכינה הוא מחזיק מעמד ליומיים-שלושה.האם זה קשור לזמן ההשרייה?
כאשר אנו משרים את השקדים, הזרע מקבל חיים ומים ואז הוא פחות מרוכז, יותר נוח למעיכה, לטחינה, לריסוק ובכלל הוא יותר בריא . חלב שקדים הוא מאוד רגיש וגם לי הוא מחזיק רק יומיים -שלושה במקרר. לשמחתי אנו שותים אותו עוד לפני שהוא מחמיץ...
מחקשלום
השבמחקמה אפשר לעשות על מנת להאריך את חיי המדף (מקרר) של המשקה? אני מחטא את בקבוק הזכוכית אך עדיין, המשקה מתקלקת בתוך 3-2 ימים.
האם קיים חומר משמר טבעי?
שלום לך אפשר לחמם את חלב השקדים ולשתות אותו חם?
השבמחק