צמחונות כדרך חיים

צמחונות כדרך חיים
כאשר אנו מכינים אוכל לאנשים שאנו אוהבים - אל נשכח את התבלינים העסיסיים שחייבים להשתלב בכל מתכון, התבלינים שבשפת היום-יום נקראים: אכפתיות, תשומת לב ואהבה.

יום שני, 6 ביוני 2011

פיצה טבעונית מהממת











"מאות אנשים טוענים שהם אוהבים בעלי חיים כאשר הם אוכלים פעם או פעמיים ביום נתחי בשר שבאו מבעלי חיים שעברו מסכת עינויים במשך כל חייהם." ~ ג'יין גודול



פיצה ביתית טבעונית
החומרים לבצק:
3-4 כוסות קמח
כף שמרים
כוס מים חמימים
כפית סילאן תמרים
כף מלח
רבע כוס שמן זית

שלבי הכנת הבצק:
להניח את הקמח בקערה ולהוסיף כף מלח, לערבב
ליצור גומה במרכז ולשים בה את השמרים עם המים החמימים והסילאן.
לכסות במגבת ולהניח במקום חמים כדי שהשמרים יתחילו לתפוח.
לאחר כשעה מערבבים את הקמח עם השמרים שתפחו ומוסיפים שמן זית. (כמובן שניתן ללוש בעזרת מיקסר המיועד ליצירת בצק- כעשרים דקות) אבל אפשר ללוש גם עם הידיים.
לשים היטב כרבע שעה. בתחילה בתוך הקערה ואחר כך להוציא מהקערה וללוש על שיש מקומח.
מכסים את הבצק בניילון נצמד או במגבת ומניחים בצד להתפחה עד להכפלת הנפח.
לאחר שתפח - להוציא מהקערה את הבצק וליצור ממנו כדור , לשמן אותו ושוב לשים להתפחה כחצי שעה.
בחצי השעה הזו מכינים את הרוטב ואת התוספות:
רוטב עגבניות:
5 עגבניות טריות ובשלות
מלח
עלי בזיליקום טריים קצוצים גס
אורגנו טרי או יבש
מרסקים את העגבניות ומוסיפים מלח, אורגנו ועלי בזיליקום.
מרדדים את כדור הבצק ישירות על נייר אפייה מקומח בנדיבות למלבן דק (1/2 ס"מ) בגודל תבנית התנור. מעבירים את הבצק המרודד ביחד עם הנייר לתבנית.
מורחים שכבה דקה ואחידה של רוטב העגבניות על הבצק
מסדרים מעל תוספות לפי הטעם:
גבינת טופו*, זיתים, גמבה, עגבנייה, בצל, פטריות, אורגנו, עלי בזיליקום, תירס, ובעצם כל מה שטעים לכם.

מחממים את התנור למקסימום, ללא תפיחה נוספת אופים מיד, בחום מכסימלי למשך 12-15 דקות או עד שהבצק שחום מלמטה.
* גבינת טופו- ניתן להשיג בכל חנויות הטבע וניתן גם לעשותה לבד. מתכון בהמשך הבלוג.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה