צמחונות כדרך חיים

צמחונות כדרך חיים
כאשר אנו מכינים אוכל לאנשים שאנו אוהבים - אל נשכח את התבלינים העסיסיים שחייבים להשתלב בכל מתכון, התבלינים שבשפת היום-יום נקראים: אכפתיות, תשומת לב ואהבה.

יום שלישי, 24 באוגוסט 2010

שני מתכונים לסלטים עם שעועית בובס


שעועית בובס בעשבי תיבול

שעועית בובס בתוך התרמיל




לפני כשנתיים התארחתי במדריד אצל חברים ומדי צהרים יצאנו לארוחה באחת המסעדות בעיר, לא שציפיתי ליותר מידי אפשרויות...אחרי הכל אין יותר מידי טבעונים או אפילו צמחונים  במדריד... ובכל זאת  להפתעתי גיליתי שם כמה מסעדות נחמדות מאוד המגישות אוכל צמחוני ואפילו כמה מנות טבעוניות. מה שמעניין שבכל המסעדות כיכבה מנה אחת שחזרה על עצמה, וכמובן גם אני חזרתי על עצמי בהזמיני אותה שוב ושוב. המנה הייתה מרעננת, עשירה בטעמים וכיפית- וכל הסוד הוא בשעועית המדהימה שכיכבה בסלט.

מדובר בשעועית בובס – זו השעועית הלבנה והשמנמנה שאפשר למצוא בחנויות ברחוב לוינסקי ואפילו בחנויות טבע המחזיקות קטניות במשקל.
השעועית מתאימה להכל אך בעיקר לסלטים קרירים וחמצמצים בגלל שהיא בשרנית וסופגת את טעמי התבלינים.
מבשלים אותה כמו כל קטנייה: משרים במים לפחות ל- 8 שעות, אחר כך מבשלים אותה בהרבה מים למשך שעה וחצי- עד שהיא מתרככת ואז אפשר פשוט לחסל אותה כחטיף! (אם מסננים אותה מהמים ומוסיפים לה מעט מלח ולימון)

אפשר להשתמש בה במרק, אבל במתכונים הבאים  היא מככבת כאורחת בתוך הסלטים, אציין שאפשר גם להכין סלטים אלו עם שעועית לבנה רגילה מבושלת ורכה, פשוט עם שעועית בובס הסלט מרשים יותר.

(שעועית בובס בעשבי תיבול 
זהו שחזור של המנה שטעמתי במסעדה במדריד:

מצרכים
2 כוסות שעועית בובס מבושלת
חבילת עגבניות שרי – פרוסים לחצאים
רבע חבילת עלי נענע טריים, ושטופים וקצוצים
רבע חבילת עלי פטרוזיליה טריים וקצוצים
מעט עלי שמיר טרייים וקצוצים
חופן צנוברים,
בצל סגול פרוס דק
בצל ירוקים קצוץ דק
3 כפות זיתי קלמאטה מגולענים וחצויים
זיתי קלמאטה

7 כפות שמן זית
כף חומץ בלסמי
קליפת לימון מגורדת מלימון אחד
מיץ מחצי לימון
מלח ופלפל

אופן ההכנה:
מניחים את השעועית המבושלת בקערה ולה מוסיפים הכל: שמן זית, בלסמי, קליפת לימון מגורדת, מיץ לימון, עגבניות שרי פרוסות לחצי, עלי נענע קצוצים, עלי פטרוזליה, עלי שמיר, מלח ופלפל. על הכל מפזרים זיתים וצנוברים.
מערבבים הכל ואוכלים בתאבון רב. מנה זו תהיה טעימה עוד יותר לאחר שתנוח מעט ואז כל הרכיבים ישתלבו והשעועית תקבל את טעם עשבי התיבול.


בתאבון!






שעועית בובס עם ירקות קלויים:






מנה זו דורשת השקעה רבה בקליית הירקות: החציל והפלפלים ובהכנתם למנה, בינתיים עד שהם יהיו מוכנים, יש להשרות את השעועית המבושלת במרינדה. – כל ההסבר בהמשך.

2 כוסות שעועית בובס מבושלת ורכה
1 חציל עם קליפתו
3 עגבניות מיובשות
2 פלפלים אדומים
חצי פלפל חריף
5 רצועות בצל ירוק
שן שום
4 כפות שמן זית
מיץ מחצי לימון
פטרוזליה קצוצה
כמה עלי בזיליקום קצוצים
מלח, פלפל

מבשלים את השעועית עד שמתרככת, מסננים מהמים ומשרים אותה במרינדה של מלח, לימון וחומץ בלסמי.

שורפים את החציל על האש עד שמתרכך, מורידים מהאש מחכים שיצטנן ומקלפים אותו מקליפתו
שורפים גם את הפלפלים על האש, או שמים בתנור מתחת לגריל, או בזמן המנגל על האש וקולים אותם. הופכים מדי פעם. לאחר שקליפתם נחרכה, מוציאים אותם, מניחים להצטנן, מוציאים את החלק הלבן שלהם ואת הגרעינים ומקלפים אותם מקליפתם
קוצצים את החציל ושמים בקערה עם מעט שמן זית, שן שום מרוסקת, מלח, פלפל, מוסיפים העגבניות המיובשות החתוכות לחתיכות קטנות, מוסיפים את הפלפלים הקלופים והקצוצים.
קוצצים הבצל הירוק ואת הבזיליקום, מתבלים במיץ לימון, בזיליקום ופטרוזיליה קצוצה, מוסיפים את שעועית הבובס עם המרינדה.

מגישים קר.

4 תגובות:

  1. הנה עוד מתכון לסלט קצת שונה, סלט קיסר. יוצא טעים מאוד. שווה לנסות!

    השבמחק
  2. תודה על המתכון,אבל לצערי ברכיבי הסלט שלך יש מיונז, ובבלוג זה אני נמנעת מלהשתמש במוצרים מן החי. (כידוע מיונז עשוי משמן וביצים). להלן מתכון להכנת "כמו מיונז"
    כוס חלב שקדים, רבע כוס חומץ סיידר תפוחים, רבע כוס שמן זית, רבע כוס אבוקדו, 2 כפות אגבה, כפית מלח. לשים כל המצרכים בבלנדר
    לערבב במהירות גבוהה ולהגיש.
    בתאבון.
     

    השבמחק
  3. איזה בלוג חשוב ומעניין. אני רק לאחרונה נכנסתי לענייני התזונה הטבעונית והצימחונית. המתכונים הללו פשוט נהדרים ונראים גם טעימים מאוד. אני מוכרחה לנסות אותם. בכלל, נפתח לי עולם חדש ומופלא... תודה.

    השבמחק
  4. שלום יהודית יש לך בלחוג מהמם.
    לגבי תבשיעלים הקשורים לשעועית:
    ישנם סוגים רבים.
    האם יש העדפה בריאות לסוגים השונים?
    מיכל

    השבמחק