צמחונות כדרך חיים

צמחונות כדרך חיים
כאשר אנו מכינים אוכל לאנשים שאנו אוהבים - אל נשכח את התבלינים העסיסיים שחייבים להשתלב בכל מתכון, התבלינים שבשפת היום-יום נקראים: אכפתיות, תשומת לב ואהבה.

יום שבת, 25 בספטמבר 2010

עוגת גזר קרמלית


אני אוהבת עוגות בחושות. בימים שנהגתי להזמין עם כוס הקפה שלי בבית הקפה עוגה, העוגה הפופולארית ביותר היתה עוגת גזר; אין כמו הצבע השחום, העסיסיות והפריכות הקרמלית שהופכות את עוגת הגזר לעוגה הכי שווה לדעתי וכשמוסיפים לה אגוזים, הוא גם הופכת להיות קראנצ'ית.

בעוגה זו אין ביצים או מוצרי חלב חלילה, כתחליף לביצים שמתי טחינה ויש להקפיד לערבב תוך כדי הכנסת המרכיבים לעוגה ולוודא שהתנור חם מאוד לפני הכנסת העוגה פנימה.
לאחר אפיה בתבנית הקוגלהוף



רבים מקוראי ביקשו ממני שאצלם את מרכיבי העוגה לפני הכנתה, אז להלן הצילום. בכלל, כאשר אתם עומדים להכין עוגה או תבשיל כלשהו, כדאי מאוד להניח על משטח העבודה את כל המרכיבים, כך שאם חסר משהו- תגלו זאת עוד לפני ההכנה.

 

עוגת גזר וטחינה

מדליקים את התנור ומכינים את כל המרכיבים.
5 גזרים מגורדים (כ- 2 וחצי כוסות)
2 כוסות סוכר חום
חצי כוס שמן
3 תפוחים מקולפים ומרוסקים (או לחילופין 200 ג' רסק תפוחים)
רבע כוס טחינה
חצי כוס מים
2 כפות קינמון
כפית הל טחון
חצי כפית אגוז מוסקט
כפית תמצית וניל או חצי כפית אבקת וניל
קמצוץ מלח
כוס ורבע קמח מלא (או כוס וחצי קמח רגיל)
כף אבקת אפיה
כוס אגוזי מלך שבורים
חצי כוס קוקוס טחון לציפוי התבנית
ההכנה:
בקערה גדולה שמים את השמן, תוך כדי ערבוב מוסיפים את הטחינה, הסוכר, הגזר,הוניל, רסק התפוחים ולבסוף את המים.
בקערה אחרת מערבבים את הקמח עם אבקת אפיה והסודה לשתיה והתבלינים: קינמון, אגוז מוסקט, הל, וקמצוץ מלח
הבלילה לפני הוספת האגוזים והכנסתה לתבנית
מוסיפים את הקמח לקערת הגזר ומערבבים עד שהכל מתאחד.
מוסיפים את האגוזים.
משמנים תבנית או שתי תבניות אינגליש קייק ומפזרים קוקוס- כך שיצפה את דפנות התבנית, ויוצקים את הבלילה פנימה. מכניסים את העוגה לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות.
אופים כ-45 דקות, בודקים אם העוגה יבשה אם הקיסם שמחדירים לעוגה יוצא יבש, מוציאים את העוגה, מצננים ומגישים.

‏13 תגובות:

  1. טעים, טעים, טעים. העוגה ממש מוצלחת וטעימה. שמתי הרבה קינמון והל ויצא ריחני ונאכל בשניות.

    השבמחק
  2. תודה על כל העיצות והמתכונים, אני חדשה באוכל חי וקיבלתי מימך הרבה רעיונות. יש לי שאלה לגבי העוגה האם את חושבת שניתן להחליף את הקמח המלא בקמח ללא גלוטן כמו קמח אורז משולב עם קמח כוסמת?
    תודה אורנה 0rna2003@gmail.com

    השבמחק
  3. לא כתוב ברשימת המרכיבים את הסודה לשתיה ולכן לא קניתי בסיבוב הסופר שעשיתי במיוחד לעוגה. גיליתי שצריך רק אחרי שהגזר גורר ולכן השתמשתי בכמות מאבקת האפייה.. חוצמיזה היא יוצא מצויין!

    השבמחק
  4. 2 כוסות סוכר נשמע לי המון !

    השבמחק
  5. עוגה מצוינת, תודה רבה! היתה הצלחה בקרב מבוגרים ופעוטות כאחד! העברתי את ההמלצה הלאה.

    השבמחק
  6. תודה על המתכון נראה לי מעולה ואני רוצה להכין בהקדם!
    2 שאלות: רבע כוס טחינה, הכוונה לטחינה מוכנה או גולמית?
    והאם כדאי לגרד את הגזר דק או גס?
    תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. טחינה גולמית וגזר דק

      מחק
  7. כמה סודה לשתיה צריך?

    השבמחק
  8. מצטרף לשאלה - כמה סודה לשתיה צריך?

    השבמחק
  9. היי העוגה נראית ממש טוב רק מעניין אותי אם אפשר להחליף טחינה בחמאת בוטנים והאם אפשר לוותר על הסודה לשתייה?אם לא אז כמה סודה לשים?
    תודה על המתכונים המעולים!

    השבמחק
  10. מצטרפת לשאלות החוזרות, כמה סודה לשתיה צריך?

    השבמחק
  11. הי חברים, סליחה על העיכוב בתשובות, הבלוג לא הראה לי שיש שאלות...
    לא חייבים לשים סודה לשתיה ואם שמים אז חצי כפית מספיקה.
    אפשר להחליף טחינה בחמאת בוטנים
    לא חייבים לשים סוכר, אפשר במקום סוכר סילאן תמרים אבל אז יש לשים עוד רבע כוס קמח כדי שהעוגה לא תצא נוזלית מדי.
    בהצלחה.

    השבמחק
  12. תודה יהודית, העוגה אכן טעימה מאוד!

    כמה הערות:

    כמות הגזר: 5 גזרים צריכים להיות די קטנים כדי להפיק רק 2.5 כוסות. שמתי בעוגה 3.5 כוסות גזר מגורר, והיא יצאה עשירה וטובה.

    סוכר: הסתפקתי בכוס-וחצי סוכר (אני משתמשת בסוכר קנים), גם כך מתקבלת עוגה מתוקה למדי.

    נוזלים: בפעם הראשונה שהכנתי את העוגה התערובת יצאה נוזלית מדי (אולי כי השתמשתי ביותר גזר?), ודרשה זמן אפייה ממושך. בפעם השנייה לא הוספתי חצי כוס מים - לא היה צורך, כי הגזרים מגירים נוזלים רבים.

    קוקוס טחון: אין צורך בחצי כוס קוקוס כדי לצפות את התבנית, הוספתי את שארית הקוקוס לתערובת וזה השתלב מצוין.

    השבמחק