צמחונות כדרך חיים

צמחונות כדרך חיים
כאשר אנו מכינים אוכל לאנשים שאנו אוהבים - אל נשכח את התבלינים העסיסיים שחייבים להשתלב בכל מתכון, התבלינים שבשפת היום-יום נקראים: אכפתיות, תשומת לב ואהבה.

יום שבת, 24 ביולי 2010

כרובית בטחינה


כרובית בטחינה
מצרכים
1 ראש כרובית גדול- שטוף היטב ומפורק לפרחים.
מיץ מלימון אחד
5 כפות שמן זית
כפית מכל תבלין: מלח, פלפל, פפריקה אדומה, כמון, סומאק,
לטחינה: כוס טחינה גולמית
חצי כוס מים
רבע כוס מיץ לימון
חצי כפית: מלח, כמון, כורכום, זרעי כוסברה כתושים, פפריקה אדומה, סומאק
לבשל את הכרובית במים רותחים כ-7 דקות, לא יותר, כדי שתישאר פריכה ולא רכה מדי, לסנן מייד מהמים הרותחים ולהעביר לקערה גדולה.
בוזקים על פרחי הכרובית המבושלים שמן זית, מיץ לימון ואת התבלינים ומערבבים בעדינות עם הידיים, עד שפרחי הכרובית מצופים בתבלינים. מעבירים את פרחי הכרובית לתבנית עם שוליים מעט גבוהים
להכין את הטחינה. הכי נוח במעבד מזון, אך אפשר גם ביד, עד שמתקבלת טחינה נוזלית. מוסיפים לטחינה את התבלינים
שופכים את הטחינה על פרחי הכרובית בצורה אחידה.
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני- גבוה לכ-20 דקות.
הצעת הגשה:
בוזקים על הטחינה מעט פפריקה אדומה או סומאק ומגישים חם מאוד,


לאלו שממהרים, אנו לא חייבים לאפות את הכרובית, אפשר להכין את הכרובית (לבשלה במהירות כשבע דקות) לתבל אותה, לשים בצלחת ובמקביל לחמם את הטחינה המתובלת במחבת על הכיריים, וכשהטחינה עומדת לרתוח, להוסיפה לכרובית. טחינה חמה היא פשוט מעדן ועם הכרובית זהו מעדן כפול.


15 תגובות:

  1. יהודית יקרה, ניסיתי את הכרובית בטחינה המתכון המהיר, חיממתי את הטחינה במחבת ושפכתי על הכרובית - יצא משהו ללקק את השפתיים! אנשים לא רצו להפרד מהצלחת שלהם שהיתה כבר מצוחצחת מרוב ניגובים..תודה רבה!

    השבמחק
  2. תודה על המתכון, נראה נהדר! אני הולכת לנסות אותו מחר :)

    השבמחק
  3. וואי וואי וואי... נשמע ממממממממ...מדהים! עמרי רוט.

    השבמחק
  4. אכלתי, היה מעולה...
    זה עושה קצת גזים, לא?
    אפרת מילר

    השבמחק
  5. ישנם אנשים שכרובית עושה להם גזים- זה נכון. אז לאלה כדאי להפחית באכילת כרובית או להוסיף למי הבישול תבלינים המפחיתים גזים כגון זרעי שומר, זרעי כמון וכד', וגם להתמקד יותר באכילת ירקות אחרים. לכשעצמי, אני מכורה לכרובית, ברוקולי ונהנית מהם גם חיים וגם מאודים, מבושלים או אפויים.

    השבמחק
    תשובות
    1. מעדן! אני מתה על כרובית בתנור עם טחינה.
      יש לך רעיון למתכון טוב עם ברוקולי?

      מחק
  6. טחינה זה טעים, כרובית בתנור זה טעים, כרובית בתנור עם טחינה - לא טעים. יש דברים שפשוט לא הולכים ביחד.

    השבמחק
  7. אני בטוחה שאף פעם לא טעמת כרובית בטחינה! זהו שילוב מנצח! המתכון הכי פופולארי ושעליו אני מקבלת הכי הרבה תגובות חיוביות. אפילו ילדים שלא אוהבים כרובית או טחינה - טורפים את המנה שיוצאת חמה מהתנור.

    השבמחק
  8. תגובה זו הוסרה על ידי מנהל המערכת.

    השבמחק
  9. מעולה!!!
    לטעמי כפית מכל תבלין זה קצת יותר מדי - שמתי חצי כפית ויצא מתובל היטב.
    מנה פשוטה להכנה, בריאה וטעימה כ"כ!

    השבמחק
  10. גם אני שמתי כחצי כפית במקום כפית ויצא מספיק מטובל לטעמי . מנה נחמדה מאוד תודה!

    השבמחק
  11. תגובה זו הוסרה על ידי מנהל המערכת.

    השבמחק
  12. יצא מדהים!
    את הטחינה עשיתי בלי כמון וזרעי כוסברה, ובמקום פפריקה הוספתי חצי כפית chili powder לעשות את המתכון פיקנטי וכפית של Yeast
    לתת לטחינה מעט מרקם של גבינה...
    כל מי שטעם דרש את המתכון! מומלץ בחום!

    השבמחק
  13. יצא מעולה ממש. נאמץ את המתכון מעכשיו, תודה.

    השבמחק
  14. הרגע יצא מהתנור, טעים מאד, תודה רבה :)
    הוספתי בצד קוביות חציל מטוגנות קלות בשמן זית ופיזרתי מעל הכל פטרוזיליה אחרי האפייה.

    השבמחק