הבלוג לתזונה שמחה המוסיפה שמחת חיים ובריאות לגופנו
כמה יופי וצבעוניות בסל אחד |
הדרך הטובה ביותר להתמודד עם שינוי קיצוני זה באורח החיים הוא לעשותו בהדרגה תוך כדי לימוד כמה שיותר על הסיבות למעבר למזון טבעוני, על התחליפים שיש במוצרים מן הצומח, לבדוק כיצד אפשר להיות בריא ולאכול נכון. המזון הטבעוני יכול להזיק לבריאות באם אוכלים כל היום רק סלט וטחינה. אנו חייבים לתת לגופינו את אבות המזון, את החלבונים, השומנים והפחמימות, את הויטמינים, המינרלים ואבני היסוד לבניית גופנו.
תזונה טבעונית צריכה להיות עשירה, מלאה ומכילה פירות, ירקות, זרעים, דגנים מלאים, קטניות ואגוזים וכשהיא תהיה כזו היא תהפוך את חיינו לאקסטאטיים, מלאי חיוניות וחיוביות.
אשמח לקבל תגובותיכם וגם ביקורות אם מצאתם שגיאה במתכון או אם משהו אינו ברור וההערה הכי חשובה שארשום כאן היא: נהגו במתכונים כשלכם, אם יש רכיב שאינם אוהבים, הסירו אותו והשתמשו ברכיב דומה, למשל אם אינכם אוהבים כוסברה, תמיד אפשר להחליפה בפטרוזיליה, אם אינכם אוהבים כמון- ניתן להשתמש בקארי שבו הכמון מעודן יותר, היו קלילים ואל תרגישו חייבים להיצמד למתכון כפי שהוא- אלתרו לפי טעמכם.
וכמה מילים עלי:
שמי יהודית מהלל, סוגרת את העשירון הרבעי בחיי, ומטפחת באהבה את אישי, שני ילדי וגם את בוני - (כלבה אחת..). מזה כ- 18 שנים אני מלמדת במוסדות ובמכללות את מקצועות המחשב, ולפי התגובות, בהצלחה לא רעה בכלל... http://tamlil-had.com/
לפני עשר שנים, עברתי לתזונה המבוססת על מוצרים מעולם הצומח בלבד. בצעד שנבע ממודעות טהורה לחומרים המזינים את גופי ונפשי ויתרתי על מוצרי חלב ובשר עתירי הורמונים ואנטיביוטיקה ועברתי לתזונה שכולה על טהרת הירקות, הפירות, דגנים וקטניות.
וראו איזה פלא, לא רק שלא מתתי מתת תזונה - כפי שאיימו עלי מכרים, אלא שבריאותי השתפרה פלאים!
התגלית המפתיעה ביותר שלי היא שיש מזון שמח! ושזו לא השמחה הדרום אמריקאית המוכרת שמתלווה ללעיסה של שריר חרוך של בהמה מתה. השמחה שאני מדברת עליה טמונה בתוך המזון עצמו: העגבנייה הנקייה מכימיקלים, הירקות שזה עתה נקטפו, וכך במשך הזמן למדתי לחבר את כל המרכיבים החיים האלו למטעמים כיד המלך, שחלק מהם מוצגים כאן בבלוג.
למה אני עושה את זה? כי אני רוצה לשתף בשמחתי את הפרצופים הספקניים שמתבוננים בי בחמלה כל פעם כשאני מספרת על מרכיבי התזונה שלי ואומרים: מה?? את טבעונית?? שיאו, איזה מסכנה!! איך את חיה בכלל? מה את אוכלת?
אז הנה התשובה לפניכם, נסו ותחליטו בעצמכם.
מצורף סרטון מהיוטיוב שבו איתי ברנע - טבעוני מוצהר מסביר על יתרונות הטבעונות.
באהבה, יהודית.
שלום יהודית,שמחתי לראות שיש בלוג עשיר כל כך עם מתכונים טבעוניים וגם מתכונים חיים. ניסיתי את לחם הבננה ויצא נפלא וגם ממולאי העגבניות היו טעימים מאוד. תודה. סימה בן שלום,תל אביב
השבמחקיש לזכור כי מעבר לאוכל צמחוני מחייב מעקב אצל רופא על מנת שהילד לא יסבול מחוסרים בתזונתו, ובמידה וכן, על ההורים לדאוג לספק לו תוספים סינטטיים.
השבמחקבלוג מדהים עם המון מידע שימושי. תודה רבה לך! =)
השבמחקתודה רבה על הבלוג והמתכונים, הם נראים נהדר וינוסו בקרוב :)
השבמחקרציתי רק לתקן אותך, בארץ לא חוקי להזין חיות משק בהורמונים. אנטיביוטיקה הן כמובן מקבלות במשקים הצפופים.
לא סביר שהאנטיביוטיקה שורדת בבשר שנאכל - גם עובר זמן וגם תהליך החימום מפרק את החומרים האנטיביוטיים בד"כ. בביצים נאות ובחלב בהחלט יתכנו שיירים של חומרים אנטיביוטיים. ברור גם שהתזונה של חיות המשק לא אידאלית - בעיקר תירס ולא עשב, דבר שמוביל לחוסר איזון בהרכב השומן שלהן (פחות מידי אומגה 6), והופך אותו לפחות בריא עבורינו. ובשר בעלי חיים שמואכלים עשב יקר מאד.
shapirit79
סליחה, כמובן יותר מידי אומגה 6 לעומת אומגה 3
השבמחקתודה יהודית. המצוקה אכן גדולה בעיקר כשזה נוגע לתזונה ילדים טבעונית. האתר שלך נותן תקווה להורים המתמודדים עם טבעונות ועל כך תודה לך.
השבמחק