צמחונות כדרך חיים

צמחונות כדרך חיים
כאשר אנו מכינים אוכל לאנשים שאנו אוהבים - אל נשכח את התבלינים העסיסיים שחייבים להשתלב בכל מתכון, התבלינים שבשפת היום-יום נקראים: אכפתיות, תשומת לב ואהבה.

יום שלישי, 28 בספטמבר 2010

מנת חלבון שלמה לארוחת חג עם משפחת גלמידי


זוהי שי-לי, בתם המדהימה של אחייניתי היפה דיקלה ובעלה שבתאי. הם גרים במקסיקו. החודש הגיעו לביקור ואנו חגגנו את בואם ואת חג הסוכות בארוחה טבעונית קלאסית.

מנת חלבון שלמה:
המנה החלבונית הפופולארית ביותר של הטבעונים היא מג'דרה; ובעצם (קטניות עם דגנים): במקרה שלהלן - עדשים עם אורז, אבל הפעם לשם הגיוון החלטתי להפריד את השניים ולהכין סלט עדשים עשיר עם גרעינים וזרעונים ואורז עשיר וצבעוני עם ירקות, כך מתקבלות שתי מנות יפייפיות וטעימות ואנו מקבלים את מנת החלבון היומית שלנו.


סלט עדשים
סלט עדשים חם או קר עם גרעינים
חצי קילו עדשים שחורות
8 כפות שמן זית
2 בצלים
כפית סילאן
2 כפיות כמון
2 כפיות מלח
כפית מכל תבלין: פלפל, פפריקה אדומה, סומאק וכורכום
תערובת גרעינים וזרעונים מכל הסוגים: דלעת, חמניה, זרעי פשתן, צנוברים, שקדים, (אני קונה תערובת מוכנה בעדן טבע מרקט עם חמוציות) ואפשר גם להשתמש בתערובת ג'עלה (גרעינים וזרעונים קלויים)

לשטוף ולהשרות מעט את העדשים.
לסנן (אני מסננת לתוך קערה ומשתמשת בה להשקיית הצמחים בגינה)
לבשל את העדשים עד לרתיחה, לשפוך את המים, (שוב לקערה שתשמש להשקייה),
למלא שוב את הסיר במים רותחים (שהרתחתי בקומקום) ולבשל כשעה. עד שהעדשים מתרככים.
3 הסינונים הללו, נועדו להפחית את הגזים שגורמות הקטניות למערכת העיכול שלנו.

בצל מטוגן עם גרעינים וזרעונים
לקלף את הבצל ולחתוך לעיגולים
לטגן בשמן זית עד השחמה, אני מוסיפה מעט סילאן לבצל כדי שהצבע יהיה קרמלי.
להוסיף לבצל המטוגן והמושחם את הזרעונים, להקפיץ בעדינות ולהוסיף את העדשים והתבלינים, לערבב בעדינות כדי לא לשבור את העדשים.
זהו, להוריד מהאש ולאכול.
אפשר לאכול קר או חם, אפשר לפזר מעל כוסברה קצוצה או טחינה.

הצבע הקרמלי של המנה עושה לי את זה









4 תגובות:

  1. העדשים יצא ממש מצוין! טעים והבצל המתוק נותן לו טעם מאוד מיוחד. תודה רבה.

    השבמחק
  2. האוכל נראה מעולה! אצלנו נהוג כבר הרבה זמן להפריד בין האורז לעדשים, כך אפשר לגוון בנפרד עם כל אחד מהם. בנוסף, הצורות שבהן חתכת את הירקות מוסיפות המון לאסתטיות של המנה

    השבמחק
  3. תודה על התגובה. נכון, אני אוהבת את המנדולינה שלי ומשתמשת בה בכל הזדמנות. כאשר הירק חתוך בצורות שונות - זה כאילו יש לו טעם אחר. וזה טוב לגיוון.

    השבמחק
  4. העדשים האלה יחד עם בורגול וטחינה - מעולים. תודה רבה.
    ובכלל אחלה אתר. כיף להתחיל את הטבעונות דרכך.

    השבמחק