צמחונות כדרך חיים

צמחונות כדרך חיים
כאשר אנו מכינים אוכל לאנשים שאנו אוהבים - אל נשכח את התבלינים העסיסיים שחייבים להשתלב בכל מתכון, התבלינים שבשפת היום-יום נקראים: אכפתיות, תשומת לב ואהבה.

יום רביעי, 21 ביולי 2010

תבשילים עם אצות בניחוח ים





"בני אדם יכולים לחיות בצורה בריאה גם בלי להרוג בעלי חיים לצרכי מאכל. הם עושים זאת רק כדי לספק את התיאבון. מכאן שהמעשה לא מוסרי." (לב טולסטוי)

אצות - מזון על טעים ובריא ביותר

אצות ים הם תוסף תזונתי בריא ביותר, בנוסף, הוא מקנה למאכלים טעם של ים, נפלא בסלטים, במרקים אסייתיים עם חלב קוקוס, ובכלל במאכלים המזכירים את טעמי המזרח הרחוק.
ערכן הקלורי של האצות נמוך ביותר וערכן החלבוני גבוה, הן מכילות מינרלים, סיבים תזונתיים ומצוינות כמקור לאומגה 3. מכילות סידן, ברזל, מגנזיום, מחזקות את המערכת החיסונית בגוף, עוזרות להפחית את רמת הכולסטרול בדם, מדללות את הדם ונחשבות למזון על!
וכמובן מלבד כל היתרונות הבריאותיים הן טעימות ביותר.
אני משתמשת בעיקר ב- 5 סוגי אצות
נורי - אצה ירוקה מגיעה כדפים להכנת סושי
קומבו, וואקמה, איזיקי, ארמה – מגיעות יבשות וכדאי להשרותן מעט לפני השימוש, שימושיהן רבים ביותר, ממרקים ועד תוספות לסלטים, אורז ועוד
אגר-אגר – אצה ממנה מייצרים ג'לטין צמחי המשמש כתחליף לג'לטין הרגיל העשוי בד"כ מעצמות דגים. האצה נראית כמו פתיתים לבנים או אבקה ואם מוסיפים אותה לתבשיל או נוזל – היא גורמת להסמכה.

קטניות עם אצות

להשרות חומוס או שעועית או עדשים לכמה שעות, לבשל בהרבה מים, לסנן.
להרכיב את המנה:
לחתוך עלי נורי לחתיכות עם מספרים
להשרות אצות היג'יקי במעט מים חמימים לכמה דקות עד שמתרככים
לטגן בצל וכרישה היטב,
להוסיף הקטניות את החומוס, או שעועית או עדשים, להקפיץ
להוסיף את האצות, להקפיץ כמה דקות
להוסיף מעט רוטב סויה, מעט פלפל שחור ומעט שמן שומשום
ולהגיש חם

אורז עם אצות של רמי

זו המנה שרמי, בן זוגי הכי אוהב להכין לעצמו. תבשיל אורז עם ניחוחות של הים.
2 כוסות אורז בסמטי
3 כוסות מים רותחים
חופן אצות איזיקי
חצי דף נורי קרוע לפיסות קטנות
חופן אפונה עדינה
2 כפות שמן
בסיר בישול שמים השמן, מוסיפים את האורז ומטגנים מעט, מוסיפים את האצות והאפונה ומוסיפים מים רותחים. מכסים ומבשלים את האורז עם התוספות כעשרים דקות, עד שהמים מתאדים.
מכינים רוטב סויה:
רבע כוס סויה תמרי
בצל ירוק חתוך דק
חצי לימון סחוט
כשהאורז מוכן, שמים בקערה אישית ומפזרים עליו בנדיבות מהרוטב לפי הטעם.

4 תגובות:

  1. שלום לך!
    נתקלתי היום בבלוג שלך,
    וישר קרו לישני דברים:
    התאהבתי ביד הכותבת
    ונהייתי רעבההה!
    אז ממש שמחתי וישר עשיתי שיתוף בפייסבוק!
    ואני יודעת שאכנס לפה במיוחד בימים שחוזרת מהיררקן עם מלא דברים...
    וגם גילוי נאות:
    אני מאד אוהבת אוכל פרסי!
    תגית דאנס

    השבמחק
  2. תודה תגית! מחר יתפרסם פוסט חדש שלי בערוץ האוכל של YNET בשני צמחוני. את מוזמנת להיכנס ולנסות גם את המתכונים שיופיעו שם. אם תשאירי לי מייל אשלח לך קישור בכל פעם שמתפרסם פוסט חדש.
    בברכה
    יהודית
    ym2013@gmail.com

    השבמחק
  3. שלום רב,

    לפני מספר ימים החלטתי לנסות להיות טבעונית. חיפשתי מתכונים וגיליתי את האתר שלך. בזכותך זה נראה לא כך כך מסובך, יש המון אפשרויות מאות טעימות. הכנתי כבר 2 מתכונים שיצאו מעולים וגם ילדי אהבו אותם. אני מקווה שגם מתכונים חדשים את מפרסמת באתר.

    המון תודה ושנה נפלאה,
    חוה

    השבמחק