צמחונות כדרך חיים

צמחונות כדרך חיים
כאשר אנו מכינים אוכל לאנשים שאנו אוהבים - אל נשכח את התבלינים העסיסיים שחייבים להשתלב בכל מתכון, התבלינים שבשפת היום-יום נקראים: אכפתיות, תשומת לב ואהבה.

יום שבת, 11 בדצמבר 2010

עוגת שוקולד ליום הולדת

עוגת השוקולד עם תוספת עוגיות קאפקייקס מאותה התערובת
"השקפתי היא שסגנון החיים הצמחוני, בהשפעתו הכללית על מזגו הפיזי של האדם, יביא את התועלת הגדולה ביותר לאנושות כולה." - (אלברט איינשטיין - במכתב לעיתון התומך בצמחונות)


השבוע חגגנו יום הולדת 7 לאלאיה - ילדה נפלאה של חברים טובים וכמובן שהכנתי את עוגת השוקולד הטבעונית הנימוחה והשמחה.
אמנם פירסמתי את המתכון הזה בבלוג לפני כמה חודשים, אולם הנה הוא שוב המתכון, עם תוספות חדשות: 

מרכיבים:
לערבב בקערה את היבשים:

1 וחצי כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
חצי  כפית סודה לשתיה
קמצוץ מלח
חצי כוס אבקת קקאו

בקערה נוספת לערבב
2 כפיות תמצית וניל


חצי כוס שמן


עם הנרות
חצי כוס סילאן תמרים(הסילאן ותרכיז התפוחים נועדו לנוזלים ולהמתקה. אפשר לשים במקומם כוס סוכר חום ואז כנוזלים ניתן לשים כוס מים או כוס חלב שיבולת שועל או חלב אורז או חלב קוקוס).


חמש כפות תרכיז תפוחים*


בננה שלמה בשלה מרוסקת

אפשר (לא חובה) להוסיף ליקר כלשהו: קפה או קקאו.        

לערבב ולחמם בסיר:
50 גרם שוקולד מריר 
חצי כוס חלב סויה או שיבולת שועל

להוסיף את השוקולד המומס לקערת הנוזלים – לערבב היטב עד שהחומרים מתאחדים
להוסיף את תכולת קערת היבשים גם לקערת הנוזלים ושוב לערבב .

העיסה צריכה להיות עיסתית-נוזלית, אם העיסה נוזלית מדי - אפשר להוסיף מעט קמח.

לשים הכל בתבנית משומנת
ולאפות בתנור שחומם מראש (לפחות כ-10 דקות) בחום של 180 מעלות למשך 30 דקות.

הציפוי:
לחמם בסיר ולערבב עד לאיחוד:
60 ג' שוקולד מריר, 5 כפות חלב סויה (או חלב אחר כמו שיבולת שועל), 3 כפות סילאן תמרים, כפית תמצית וניל


את שאר התערובת אפיתי בתבניות קאפקייקס אישיות
לצפות את העוגה, ניתן לפזר מעליה שבבי קוקוס או סוכריות בצבעים שונים.


את העוגה אפיתי בתבנית בצורת לב ומכיוון שנשאר לי עודף מהתערובת, אפיתי את השאר בתבניות אישיות והשתמשתי בהם לקישוט העוגה (אפשר לראות אותם בתמונה למעלה)

בהצלחה ובתאבון

‏תגובה 1:

  1. פשוט גאונות העוגה הזאת!!!! מושלמת

    השבמחק