צמחונות כדרך חיים

צמחונות כדרך חיים
כאשר אנו מכינים אוכל לאנשים שאנו אוהבים - אל נשכח את התבלינים העסיסיים שחייבים להשתלב בכל מתכון, התבלינים שבשפת היום-יום נקראים: אכפתיות, תשומת לב ואהבה.

יום ראשון, 1 באוגוסט 2010

עוגת שוקולד חיה


בקיץ חגגנו יום הולדת לחבר קרוב ויקר, ומכיוון שתזונתו טבעונאית - טבעונית ונא-ה: מתבססת רק על מזון חי, כלומר מזון בצורתו הטבעית שלא עבר חימום קיצוני כמו אפיה, בישול או טיגון, הכנתי עבורו עוגת שוקולד מרכיבים חיים בלבד, עוגת שוקולד שעשויה מקקאו חי (זו אבקה מפולי קקאו טבעיים אורגניים שלא עברו קלייה) שנחשב למזון-על (Super-Food), שכל נגיסה ממנה מכניסה לגופנו אנרגיה, שמחה ורכיבים תזונתיים מעולים.
רבים ביקשו את המתכון, אז בבקשה:


עוגת שוקולד חיה
לתחתית:
כוס זרעי חמניה (לא קלויים)
כוס אגוזי מלך
כוס אגוזי ברזיל
4 כפות אבקת קקאו חי* או אבקת חרובים
קורט מלח
1 בננה
חצי כוס תמרים
רבע כוס סילאן תמרים

חצי כוס קוקוס מיובש

לקרם השוקולד:
1 בננה בשלה
4 כפות שמן קוקוס במצב נוזלי (יש לשים את הצנצנת בקערה עם מים חמימים עד שהשמן מתחמם מעט והופך לנוזלי)
4 כפות קקאו חי* או אבקת חרובים
3 כפות סילאן

* אינני יודעת באם ניתן להשיג בישראל את אבקת הקקאו החי, אם לא, ניתן להשתמש באבקת חרובים.

אופן ההכנה
להשרות את זרעי החמניה, אגוזי המלך ואגוזי הברזיל לכמה שעות בקערה עם מים. לסנן מהמים ולטחון את האגוזים והגרעינים במעבד מזון, להוסיף את קורט המלח, התמרים, הבננה, והסילאן, לערבב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
לטעום את התערובת ואם חסרה מתיקות להוסיף סילאן עד למתיקות הרצויה.
לשים בקערה את התערובת ולהוסיף לה את הקוקוס המיובש
לשטח את התערובת בתבנית עגולה (כיאה לעוגת שוקולד מפנקת)

לקרם השוקולד
לרסק את הבננה, להוסיף ולערבב את שמן הקוקוס (הנוזלי) עם אבקת הקקאו או החרובים, להוסיף סילאן, למרוח על העוגה ולהכניס למקפיא.

יש להוציאה כמה דקות לפני ההגשה. העוגה מוגשת קרה וניתן לפזר מעליה שבבי קוקוס או גוז'י בריס או כל פרי אחר.
לא צילמתי אותה לצערי, אבל השבוע חברתי הטובה והיפה דורית הכינה אותה ליום הולדתו של זוהר - בנה המקסים, דורית הוסיפה עיגולים שנראים כמו עיגולי טראפלס מתוך התערובת וכמובן תותים אורגניים לקישוט: והנה התמונה לפניכם:



בתאבון, בהצלחה.

4 תגובות:

  1. ליהודית שלום,
    על איזה מעבד מזון את ממליצה?
    תודה

    השבמחק
  2. אני הייתי עובד עם בלנדר של JTC. משמש כמעבד מזון לכל דבר.
    התמורה הכי טובה למחיר.

    השבמחק
  3. איזה יופי! זה נראה מעולה ואני מאוד אוהבת מתכונים עם טוויסט בריא שאני יכולה להכין גם לצד השני של המשפחה.

    השבמחק
  4. תודה רבה לך, המתכון מעולה! : )

    השבמחק