צמחונות כדרך חיים

צמחונות כדרך חיים
כאשר אנו מכינים אוכל לאנשים שאנו אוהבים - אל נשכח את התבלינים העסיסיים שחייבים להשתלב בכל מתכון, התבלינים שבשפת היום-יום נקראים: אכפתיות, תשומת לב ואהבה.

יום ראשון, 15 באוגוסט 2010

סביח ביתי משובח


דברים שנכנסים לכיס הפיתה





היום הסתובבתי בעיר נתניה והתחשק לי לאכול משהו בפיתה, מגוון האפשרויות לטבעונים דל כשמדובר באוכל מהיר,  מלבד פלאפל, צ'יפס וחומוס בפיתה – אין אפשרויות נוספות, בחרתי ללכת על סביח ללא ביצה ולהפתעתי היה דווקא טעים, והזכיר לי את הסביח הרמת גני המפורסם.
אז עכשיו  אפרוש את הגרסה הביתית והמלאה* שלי למאכל נפלא זה.
הסביח הינו הסנונית הראשונה מתוך נושא חדש שעקרו  "דברים ששמים בפיתה" שיכולים להוות ארוחה בפני עצמה.
וכמובן המתכון הראשון יהיה סביח ביתי, בריא וטעים (ללא ביצים, ללא טיגון ודל בשמן).

*מלאה- זו הגרסה עם קציצת ה"ערוק" שהיא קציצת ירק המתלווה לכל סביח אמיתי.

סביח עיראקי טוב הנו סביח שבתוכו טחינה, חצילים, ערוק (קציצת ירק ותפוחי אדמה), עמבה, פטרוזיליה, סלט קצוץ ולעיתים גם חומוס. אפשר להכין את כל מרכיבי הסביח יום קודם, לשים במקרר ולחמם לפני הארוחה.

להלן פירוט המרכיבים, הכנתם ואופן ההגשה:

ערוק (קציצת ירק)
בצל לבן
3 גבעולי בצל ירוק
2 כרישות – החלק הלבן בלבד
צרור פטרוזיליה קצוצה
מעט שמיר (לא חובה)
3 תפוחי אדמה
3 כפות קמח
מלח ופלפל לפי הטעם
שתי כפות צנוברים 
מקלפים ומבשלים את תפוחי האדמה עד שיתרככו, מועכים למרקם פירה.
קוצצים את הכרישה ואת הבצל הלבן לחתיכות קטנות ומטגנים עד שמשחים
שוטפים וקוצצים את הפטרוזיליה וגם את השמיר (אם אתם אוהבים)
שוטפים וקוצצים את הבצל הירוק
מערבבים את כל העיסה: תפוחי האדמה המעוכים, הבצל והכרישה המטוגנים, הבצל הירוק, הצנוברים, הקמח ומלח ופלפל.
צרים קציצות דקות, שטוחות ועגולות ומניחים על נייר אפיה משומן, בתבנית התנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות, לאפיה של כחצי שעה, לאחר חצי שעה ניתן להפוך לעוד 10 דקות של אפיה.
ניתן גם לטגן את הקציצות, אולם זה פחות מומלץ.

במקביל מכינים חצילים:
3 חצילים קלי משקל ומבריקים
שמן,
מלח,

חותכים את החציל לפרוסות, שמים בקערה עם מעט מלח ונותנים לו להגיר את נוזליו.
שוטפים היטב לאחר כחצי שעה ומנגבים.
שמים בתבנית אפיה על נייר אפיה משומן, זולפים מעט שמן זית על החציל, וקולים בגריל של התנור- כל צד של פרוסת החציל כעשר דקות.

טחינה
חצי כוס טחינה גולמית
2 כוסות מים
מיץ מלימון שלם
מעט מלח

חומוס (אפשר קנוי ואפשר לעשות בבית כמו במתכון שיפורסם מחר)
עמבה (לקנות עמבה טובה וסמיכה)
פטרוזיליה קצוצה
סלט ירקות (עגבניות, מלפפונים,בצל וכרוב קצוצים דק ומתובלים עם סומאק, מלח, פלפל, לימון ושמן זית)

לוקחים פיתה ומורחים בתוכה מעט חומוס ועמבה.
מכניסים לתוך הפיתה קציצה אחת או שתיים, 3 פרוסות חציל, פטרוזיליה קצוצה, סלט,
מורחים שוב עמבה וטחינה מעל.

אוכלים בכל עת.


אין תגובות:

פרסום תגובה