צמחונות כדרך חיים

צמחונות כדרך חיים
כאשר אנו מכינים אוכל לאנשים שאנו אוהבים - אל נשכח את התבלינים העסיסיים שחייבים להשתלב בכל מתכון, התבלינים שבשפת היום-יום נקראים: אכפתיות, תשומת לב ואהבה.

יום רביעי, 18 באוגוסט 2010

מרק כתום בחלב קוקוס










אם קירות בתי השחיטה היו עשויים זכוכית, כל בני האדם היו הופכים לצמחוניים." ~( פול מקרטני)



המרק הזה פשוט מאוד להכנה וטעמו נפלא. כדאי להגישו בארוחות חגיגיות, כמנת פתיחה המרמזת על הצפוי במנות הבאות... כדאי להכינו כמה שעות לפני הארוחה. לתת למרכיבים להתאחד בסיר ואז לפני ההגשה, לחמם מעט ולהגיש.



מרק דלעת, בטטה וכרישה בחלב קוקוס
מרק דלעת ובטטה עם נגיעות קוקוס וצנוברים

חצי ק"ג דלעת
3 בטטות
1 בצל קצוץ דק
כרישה אחת - רק החלק הלבן חתוך לעיגולים 
רבע צרור עלי כוסברה - עלי הכוסברה והג'ינג'ר מקנים למרק את טעמו האסייתי. (אם לא אוהבים, אפשר עלי פטרוזיליה)
רבע קופסא חלב קוקוס (עדיף בקופסת קרטון ולא בפחית)
כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ. (אם אין, ניתן להשתמש בחצי כפית באבקת ג'ינג'ר)- אבל כדאי מאוד שתמיד יהיה ג'ינג'ר טרי בבית, לטיפול בכאבי בטן וגרון, לחימום הבטן, ובכלל לבריאות טובה.
חצי כפית אבקת קארי,
כפית מלח,
רבע כפית פלפל שחור,
כף רוטב סויה,
רבע כפית אגוז מוסקט,
מעט טימין,
כף סילאן
מעט צנוברים לקישוט.

חיתוך כרישה ובטטה
מקלפים את הדלעת והבטטה וחותכים לקוביות, מנקים את הכרישה וגם אותה חותכים לחתיכות קטנות.
מטגנים בצל וכרישה וכשהם משחימים, מוסיפים את הדלעת והבטטה החתוכים לרבעים, מוסיפים את כל התבלינים, מוסיפים מים מעל לירקות, מרתיחים ומבשלים עד שהירקות התרככו (כחצי שעה).



מצננים ומרסקים בפוד פרוססור או בסטיק (מקל בלנדר) (כדאי שיהיה סטיק בבית, הוא שימושי לכל התבשילים הדורשים ריסוק כמו מרקים ואפילו פירה) 


מחזירים לסיר (אם ריסקתם בפוד פרוססור) ומוסיפים את חלב הקוקוס, מבשלים עוד כרבע שעה ומכבים.



נותנים למרק לשבת לפחות שעתיים לפני ההגשה, על מנת שהמרכיבים יתאחדו.


לפני ההגשה, מחממים ומגישים חם עם מעט צנוברים וכוסברה קצוצה מעל.

אין תגובות:

פרסום תגובה