אי אפשר לכתוב פוסט על תבלינים מבלי להזכיר את הצ'אי ההודי- צ'אי מסאלה - שהוא למעשה משקה תבלינים המורתחים עם חלב ומים. אנו כמובן נשתמש בחלב שיבולת שועל (אבל אפשר גם חלב סויה).
צ'אי הודי
למלא סיר עד כדי חציו במים ולהוסיף לו:
2 מקלות קינמון שבורים
כפית אבקת קינמון
1 אגוז מוסקט שלם שנגרד לתוך הסיר (או חצי כפית אגוז מוסקט באבקה)
רבע כפית ציפורן
ג'ינג'ר טרי- כ-3 ס"מ מקולף וקצוץ
3 גרגירי פלפל שחור או רבע כפית אבקת פלפל שחור
רבע כוס סילאן
לבשל את התבלינים בתוך הסיר, להביא לרתיחה ואז לבשל עוד כעשרים דקות. (כל המוסיף לבשל – הרי זה משובח)
להוסיף ליטר חלב שיבולת שועל (אפשר גם חלב סויה או אורז) ולהמשיך לבשל, לשים לב שלא יגלוש.
וזהו, הצ'אי מוכן. למזוג לכוסות ולשתות בהנאה.
הצ'אי צריך להיות מתקתק ועשיר בטעמו. אם המים עומדים להיגמר, יש להוסיף עוד מים, אין צורך בעוד תבלינים, פשוט הניחו לו לרתוח והתבלינים יעשו את העבודה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה