צמחונות כדרך חיים

צמחונות כדרך חיים
כאשר אנו מכינים אוכל לאנשים שאנו אוהבים - אל נשכח את התבלינים העסיסיים שחייבים להשתלב בכל מתכון, התבלינים שבשפת היום-יום נקראים: אכפתיות, תשומת לב ואהבה.

יום ראשון, 29 באוגוסט 2010

עוגת טחינה



עוגת טחינה-צ'אי
לערבב בקערה את היבשים:
v     2 כוסות קמח
v     2 כפיות אבקת אפיה                           
v     1 כפית סודה לשתיה
v     קצת מלח
v     2 כפיות קינמון
v     חצי כפית אגוז מוסקט
v     רבע כפית הל,
v     רבע כפית ג'ינג'ר
v     כוס אגוזי מלך קצוצים

בקערה נוספת לערבב היטב את הנוזלים:
v     2 כפיות תמצית וניל 
v     כוס טחינה                                   
v     רבע כוס שמן                                     
v     חצי כוס חלב שיבולת שועל
v     חצי כוס סילאן תמרים או מייפל
v     חצי כוס רכז תפוחים


הסילאן ותרכיז התפוחים נועדו לנוזלים ולהמתקה (ניתן לשים במקומם כוס סילאן תמרים ואז כנוזלים ניתן לשים כוס מים או כוס חלב שיבולת שועל)

כדאי  (לא חובה): להוסיף 1-2 תפוחי עץ מקולפים ומגורדים. (פשוט בנוסף – לא במקום שום דבר)

להוסיף את תכולת קערת היבשים לקערת הנוזלים ושוב לערבב . (לשים לב לסדר ההוספות – זה חשוב)

מכיוון שבד"כ אינני מודדת במדויק אלא לפי מראה עיניים, העיסה צריכה להיות עיסתית-נוזלית (לא מאוד)

לשים הכל בתבנית משומנת
ולאפות בתנור שחומם מראש (לפחות כ-10 דקות) בחום של 180 מעלות למשך 30 דקות.

לבדוק אם מוכן אחרי 30 דקות ע"י הכנסת מזלג לתוך העוגה- אם יוצא יבש – לכבות התנור ולהוציא העוגה. אם לא יוצא יבש, לאפות עוד כ- 5 דקות.

בהצלחה ובתאבון 

6 תגובות:

  1. האם ניתן להשתמש במתכון בקמח ובטחינה בצורתם המלאה?

    השבמחק
  2. כן. בהחלט אפשר! הטחינה שבה אני משתמשת תמיד בביתי ובמתכוני היא טחינה מלאה (רצוי נבוטה) והקמח הוא קמח קוסמין מלא.כמובן שניתן להשתמש גם בקמח אחר. בזמן הערבוב עם הנוזלים, אם תראה שהמרקם יבש מדי, הוסף עוד נוזלים כמו מים.

    השבמחק
  3. יצא מדהים! עשיתי עם סוכר חום והטעם והמרקם יצא ממש טוב. תודה

    השבמחק
  4. הי יהודית,

    שוב תודה על ההתייחסות והעזרה.

    למקרה שבכוונתך לתקן את ההסבר במתכון (לכתוב "רסק תפוחים" במקום "תרכיז תפוחים"), אני חושבת שכדאי לתקן נקודה נוספת:

    העוגה יצאה בסדר, במרקם טוב, אבל לא מספיק מתוקה (ואני לא חובבת מתיקות-יתר, מעדיפה עוגות לא מאוד מתוקות). אני מניחה שהסיבה לכך היא סוג הרסק: השתמשתי ברסק תפוחים ללא תוספת סוכר. מציעה לתקן ולכתוב "רסק תפוחים מומתק (אם משתמשים ברסק ללא תוספת סוכר, יש להוסיף 3 כפות סוכר)".

    לדעתי גם אפשר להחליף את הסילאן במייפל, למי שפחות אוהב את הטעם הסילאני.
    תודה תמר פלג

    השבמחק
    תשובות
    1. הי תמר, הוספתי כאן את תגובתך. תודה רבה! אני שמחה מאוד שאנשים מנסים ומגיבים דרך המייל או הבלוג. על מנת להגיב דרך הבלוג, יש ללחוץ על המילה תגובות ואז לרשום.
      את לא רואה כפתור זה אצלך?
      שוב תודה
      יהודית

      מחק
  5. תודה יהודית, עכשיו ראיתי :-)

    השבמחק